Nimbus Up

Angora

Viltgul (A_ bb C_ D_ G_)

född 2014-06-28

Mor "Eviks Bubbla": Viltgul (A_ bb C_ D_ G_)
Mormor: Viltgul (A_ bb C_ D_ G_)
Morfar: Viltgul (A_ bb C_ D_ G_)

Far "Rörmyrs Lusse": Gulröd (A_ bb Cc D_ G_ y1y2)
Farmor: Gulröd (A_ bb C_ D_ G_ y1y2)
Farfar: Rödorange (A_ bb cc D_ __ y1y2y3)

Eftersom stamtavle namnet inte kändes som ett lämpligt namn att ropa kallas han här hemma kort och gott för Kenzie, Kenz eller Kenziepens.

Nyfiken och superkelig, avbryter allt och lägger sig platt som en pankaka så fort men börjar klappa på honom. En riktig liten buse som älskar min inneboende hund Fjant. Han är en riktig liten retsticka och gör allt för att få en reaktion från Fjant och ibland svarar Fjant med lite lek! Har inte riktigt lärt sig att sitta still vid klippning, han är för nyfiken och vill snarare utforska eller bli gosad med. Han älskar att få springa ute på tomten och springer gärna runt på altanen men han ska ändå in och titta så allt är som det ska innan han skuttar ut igen.

Blev tyvärr diagnostiserad med Encephalitozoon cuniculi 2015-01-19
Han är redan nästan helt blind på höger öga (30/1-15) och har börjat få förändringar på vänster öga. Är under medicinering fram till 16/2-15 därefter får ett nytt beslut göras. Han har tyvärr problem att ligga på rygg om det beror på EC eller medicinen vet jag inte detta gör det tyvärr svårt att klippa honom på ben och mage.
Han är nu helt blind (sedan ungefär 18/2-15) och kastrerades 16/3-2015. Har stenkoll på allt här hemma, kommer när man ropar och har börjat lära sig lite trix.

4/12-15 Han får fortfarande panik av att ligga på rygg så klippning av speciellt bakben är en utmaning men i omgångar (och gärna med extra person som kan gosa) går det. Han har tyvärr fått lite problem med tårkanalerna speciellt vänster öga rinner lite till och från.

29/12-17 Fortfarande pigg men har till och från problem med rinniga ögon så måste hålla extra koll och tvätta vid behov. Han har även fått sig sin egna instagramsida, vill visa att en blind kanin kan leva ett fullt normalt kaninliv!

"Kenzie är en förkortning av Mackenzie som kommer från det gaeliska efternamnet Mac Coinnich, som betyder "Coinneachs son". Coinneach betyder "snygg".
Kenzie är också ett Egyptisk namn som betyder min dyrbara (precious), min skatt."
http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/visa/Kenzie